Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

L’escriptor Antoni Dalmases fa una xerrada als alumnes de tercer d’ESO

El Departament de Català de l’Ins Castellar ha convidat el primer dijous de febrer de 2017 l’escriptor sabadellenc Antoni Dalmases,  per tal que fes una xerrada als alumnes de 3r d’ESO sobre el seu llibre Jo, el desconegut . Aquesta xerrada s’emmarca dins el projecte “Biblioteca personal” amb el qual es pretén acostar els alumnes a la lectura.

Antoni Dalmases s’ha posat els alumnes a la butxaca amb el seu particular humor i la xerrada ha estat propera i distreta. A la primera part de la xerrada, Dalmases ha explicat què suposa exercir l’ofici d’escriptor. Segons l’autor, tots podem ser escriptors ja que en primer lloc tots posseïm les eines necessàries per escriure novel·les, les paraules, i en segon lloc tots tenim l’habilitat d’inventar històries. Per a ell, llegir i escriure històries és una manera d’evadir-se de la nostra vida quotidiana i viure altres vides i aventures.

A la segona part de la xerrada l’autor s’ha centrat a parlar del llibre que els alumnes de 3r han de llegir durant el segon trimestre, Jo, el desconegut. Antoni Dalmases ha dedicat gran part de la seva vida a l’ensenyament i coneix com són i pensen els joves, per això en més d’una de les seves novel·les, com en aquesta en concret, els protagonistes són joves, la qual cosa permet que els lectors s’hi sentin identificats. Una de les preocupacions de l’escriptor és la manca de relació entre generacions ja que massa sovint en la nostra societat deixem de banda la gent gran i les seves experiències. Per l’autor és vital que les noves generacions es comuniquin amb els avis i no es perdi la memòria històrica, sobretot les experiències que la gent gran ha patit durant la Guerra Civil, la postguerra i la dictadura franquista.

Finalment, els alumnes han pogut fer preguntes a l’autor sobre el seu ofici com a escriptor i comentar i fer crítiques a la novel·la que han estat llegint. Tots aquells que han volgut han pogut demanar una dedicatòria personal de l’escriptor, fet que encara els acosta més a fer-se seva la lectura.

VEURE FOTOS