Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

L’escriptor Roc Casagran fa una xerrada als alumnes de quart d’ESO

L'escriptor sabadellenc Roc Casagran ha ofert una xerrada als alumnes de 4t d’ESO, al voltant del seu llibre Ara que estem junts. Impulsada pel departament de català, que des del curs passat apropa la literatura 'de proximitat' als joves lectors del centre.

L’escriptor, al principi de la xerrada,ha explicat al centenar d'alumnes que aquest matí han assistit a la sessió com va començar a pensar en la novel·la, a partir d’un llibre que li va dir la seva àvia que llegís."Al principi, tampoc no en sabia gaire, dels camps d'Auswitch, com vosaltres, segurament".També els ha dit que “volia que hi hagués un fons de reflexió sobre l'exili i els camps de refugiats a Argelers”. "Vaig visitar la zona i em vaig quedar esparverat, només pensar en com devia estar la gent que hi va viure si jo només amb mitja hora ja havia quedat fart de vent i fred".

Després, l’autor ha parlat dels protagonistes de la novel·la i de com va anar escrivint l'obra que tan ha emocionat a la gent i als joves com el que avui hi havia a la sala. L'escriptor també ha dit que una història ha de ser versemblant, sobretot si hi apareixen fets històrics reals. Per tant, cal adequar la cronologia a tots els fets que s'expliquen en un llibre. "Vaig voler que els bessons naixessin a la maternitat d'Elna però em vaig trobar que no em quadrava amb els anys en què jo havia situat la història, perquè la maternitat es va inaugurar el 1939, és posterior al que jo narro".

Finalment, i després d’explicar la seva visió de com va construir la història de la novel·la i de fer una reflexió de com i perquè escriure, Roc Casagran, per tancar la xerrada matinal, ha recitat, de memòria, un poema dedicat al president de la Generalitat Lluís Companys, afusellat al castell de Montjuic.

VEURE FOTOS