Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1er ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
Nau (CF família Agrària)
C/ Anoia cantonada C/ Solsonès
Telèfon: 93 714 38 19

El dimarts 10 d'abril de 2018 a les 18:00 hi haurà la jornada de portes obertes per famílies de nou alumnat de post-obligatoris. Les famílies de Batxillerat i CFGM de Gestió Administrativa seran rebuts al C/ Carrasco i Formiguera 6; els de CF de la família Agrària seran rebuts a la Nau, C/ Anoia cantonada C/ Solsonès.

Visita AENA-ICFO

  • Vist: 104

El dimecres 21 de Febrer de 2018 els alumnes 1r de Batxillerat de l'especialitat Científic i Tecnològic van fer una visita al centre del Control d'AENA (ENAIRE) i a l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) que es troben a Gavà i Castelldefels.
Al centre de control d'AENA van veure de primera mà què és, quina funció té i quina importància té la feina dels controladors aeris. Van veure l'organització, la distribució del trànsit aeri, quins són els objectius i com s'han de complir. Els alumnes van tenir una idea de tots els passos que segueixen els avions des de que surten de l'aeroport de procedència fins que arriben a l'aeroport de destí. Van veure les zones de control i les zones logístiques com la sala d'informàtica, la sala de generació elèctrica, etc.
Al centre de Ciències Fotòniques (ICFO) van veure diferents projectes de nano tecnologia que apliquen les tècniques de tractament i aplicació de la llum amb finalitats mèdiques i científiques. Van observar els prototips per fer anàlisi de sang al futur, prototips de cèl·lules solars amb materials no contaminants, o teixits orgànics, materials que es faran servir en un futur pròxim com el grafè, etc.

Per veure les fotos cliqueu aquí.

 

Química interactiva

  • Vist: 114

Els alumnes de 2n de Batxillerat que cursen la matèria de química han assistit el dimecres 31 de gener de 2018 a les jornades de química que organitza la UAB.

Han pogut fer pràctiques de química computacional i experimental als laboratoris de la facultat de ciències.

Per veure les fotos cliqueu aquí.

Treballs de recerca 2018

  • Vist: 152

El divendres 26 de gener de 2018 s'han presentat els treballs escrits dels Treballs de recerca de 2n de Batxillerat del curs 2017-18.

 

 

Tallers d'Enginyeria Electrònica i Tecnologia de la Informació - TEeTI

  • Vist: 117

El dijous 25 de gener de 2018 els alumnes de segon de Batxillerat de la matèria d'Electrotècnia i Tecnologia Industrial van participar en els Tallers d'Enginyeria Electrònica i Tecnologia de la Informació (TEeTI) a la UB.

Van participar en el taller "EL SISTEMA ELECTRÒNIC D'UN DRONE". Com els vehicles aeris no tripulats (drons) tenen cada cop més rellevància en la nostra societat, l’objectiu d’aquest taller és conèixer l’electrònica utilitzada en aquests sistemes. Els sistemes de mesura inercials (IMU) són el principal component dels sistemes de navegació. Aquests sistemes utilitzen acceleròmetres, giroscopis i sensors magnètics. En aquest taller es treballen aquests conceptes i com intervenen en el sistema de navegació. També es treballen amb motors de baixa potència per entendre el funcionament bàsic del sistema de control de velocitat (ESC) dels motors.

Finalment els alumnes controlen un drone amb seguretat.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.

El CERN, una nova visió de la física

  • Vist: 129

El dilluns 15 de gener del 2018 vam tenir el plaer de rebre la visita de la doctora en física de partícules Martine Bosman.
L'objectiu de la visita va ser aclarir les funcions del CERN de Suïssa on s'estudien les partícules i s'intenten establir les bases de la física moderna.
Per a nosaltres ha estat una visita molt important, ja que els alumnes de segon de batxillerat del nostre centre tindran l'oportunitat de fer una visita in situ a les instal·lacions de CERN de Ginebra al mes d'Abril de 2018 en un viatge organitzat per a aquest motiu.
La conferència ha estat molt interessant perquè Martine Bosman ha explicat la història del CERN des de la seva creació fins l'actualitat, ha comentat l'estructura física del CERN, la creació dels bucles acceleradors de partícules, i els descobriments que s'han portat a terme, així com l'estructura de la matèria des dels quarks.
Sense cap mena de dubte el CERN és la institució més important en l'àmbit mundial de la física actual i hem de saber que participem com a país en el seu desenvolupament, no només amb l'aportació de diners, sinó també amb l'aportació d'investigadors i el desenvolupament de tecnologies relacionades amb el seu funcionament, com són en l'àmbit informàtic i de materials.
La Martine Bosman ha estat la presidenta del consell ATLAS, consell internacional dedicat a l'estudi i coordinació dels equips d'investigació de partícules amb més de 3000 investigadors que treballen en tots els centres acceleradors de partícules del món, durant una etapa de la seva vida i actualment treballa en l'IFAE (Institut de Física D'Altes Energies de Cerdanyola) i coordina el Sincrotró de Cerdanyola i els centres de càlcul com el BSC (Centre de Supercomputació de Barcelona), ens ha fet conèixer aquesta institució i veure els àtoms d'una altra manera.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.