Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram           Twitter

IL·LUSTRACIÓ BOTÀNICA

El Projecte Flora de l’Institut de Castellar ha plantejat un apropament a l'art i la natura. Per una banda ha possibilitat conèixer algunes de les plantes de l'entorn natural de Castellar i per una altra ha fet una aproximació a la il·lustració científica i botànica, tenint com a referència el treball d'una il·lustradora de referència com és Blanca Martí.

Aquest projecte ha implicat l’alumnat d'ESO i del Batxillerat d'Arts i s’ha plantejat des de les matèries de Visual i Plàstica i Dibuix Artístic. El seu itinerari ha transcorregut per conèixer la feina i tasques d’aquesta il·lustradora de la naturalesa, així com la seva implicació en qüestions de la defensa mediambiental. Ha inclòs l’observació i identificació de plantes amb l’ajuda d’una App (Plantnet) i l'anàlisi d' il·lustracions amb la intenció  d'identificar els recursos més comuns en la producció gràfica d’il·lustració científica. S'ha treballat força l'observació atenta de les espècies per poder arribar a la creació de representacions graficoplàstiques de qualitat.

Com a tècniques s'han fet servir llapis de colors, aquarel·les i antotipia (fotografia sostenible). Per tancar el projecte s’ha volgut exposar els resultats d'aquesta experiència en un dels espais municipals del poble de Castellar del Vallès.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.