Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

UN GRAN VIATGE

Ens agrada experimentar i encara més si és de la mà de la Marta Garcia Cardellach. Amb ella els alumnes de 1r de batxillerat artístic han fet un projecte fotogràfic. L’objectiu ha estat treballar una tècnica fotogràfica analògica relacionada amb les seves idees i inquietuds. El resultat final ha sigut la construcció d’una imatge.

Durant la pràctica, els alumnes han pogut veure i experimentar tot el procés de creació d’una cianotípia: des de la preparació dels productes químics, la tria del paper adequat, la manera d’estendre l’emulsió sobre el paper i d’exposar la imatge a la llum...

El procés de la cianotipia pren com a base la sensibilitat a la llum de les sals de ferro. Aquestes aporten a les imatges una coloració blavosa. El procés va ser desenvolupat pel químic i fotògraf John Herschel cap al 1839-42, i va adquirir popularitat com un procés simple i econòmic per crear còpies de gran format de plànols d'enginyeria.

La imatge que veieu és el resultat d’un viatge. Els alumnes han concebut aquesta experiència com una metàfora d’un viatge que ha esdevingut una porta oberta a la creativitat generant nous conceptes, noves idees i noves solucions.

Per veure imatges que mostren la creació podeu clicar aquí.