Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

Fira Apropa't a l'FP

  • Vist: 1015

Els dies 19 a 23 de febrer de 2019 es celebra la tercera edició de la Fira Apropa't a l'FP a Fira Sabadell.

És una bona oportunitat perquè els alumnes de 4t d'ESO, 2n de Batxillerat i de Cicles formatius puguin informar-se sobre com continur la seva formació acadèmica.

El nostre institut està representat pels Cicles Formatius de la família Agrària.

L'horari en què ens podeu trobar és el següent: dimarts, dimecres, i divendres de 8:30 a 14:30; divendres a més de 16:00 a 19:30; també el dissabte de 10:30 a 13:30.

Hi ha xerrades relacionades amb els nostres Cicles formatius: dimarts i dimecres a les 9:00, de Grau Mitjà, i divendres a les 12:30, de Grau Superior.

Per llegir més cliqueu aquí.

A continuació teniu un plànol de la fira.

 

 

6a Setmana de la Bioconstrucció

  • Vist: 913

Us presentem el vídeo de la 6a setmana de la bioconstrucció dels cicles formatius de la família agraria de l'Institut de Castellar.

Hi trobareu un petit resum d'aquesta setmana on treballem transversalment diversos projectes relacionats amb tècniques bioconstructives.

Enguany els projectes: banc de superadobe, compostador de quinxa, enjardinament, font de pedra seca, jardineres de vímet, pèrgola de vímet i assecador solar indirecte.

Moltes gràcies a la implicació de l'equip docent i d'aquest alumnat, espectacular!

 

Setmana de la bioconstrucció 2018

  • Vist: 956

Durant la setmana del 17 al 21 de desembre de 2018 els diferents Cicles Formatius de la Família Agrària de l'Institut de Castellar han treballat plegats durant la setmana de la bioconstrucció.

L'objectiu és que els alumnes puguin tastar el treballar durant totes les hores lectives en un projecte tant de Jardineria com de Producció agroecològica, semblant al que es poden trobar quan surtin amb el títol i vagin al món laboral.

Han continuat la construcció del compostador, han enjardinat part del terreny cedit per l'Ajuntament al darrera de la Nau, han acabat el banc, han treballar amb pedra seca i han construït un assecador solar per fruita.

Tots els alumnes han pogut treballar en diferents tasques i ho han fet molt bé.

Podeu veure algunes fotos clicant aquí.

 

 

 

 

PATT poda olivera 8 de gener 2019

  • Vist: 1084
Tornem de vacances i ja ens posem a podar!
El proper dimarts 8 de gener de 2019 us esperem a la jornada tècnica de poda respectuosa d'olivera. 
 
En Tomàs Llop, pagès expert i gran comunicador ens parlarà de les  tècniques de conservació que respecten l'arbre i que a més permeten l'obtenció de produccions més sostenibles en tots els sentits. L’objectiu d’aquesta jornada és aportar coneixements teòrics i pràctics per a efectuar una esporga que permeti un creixement equilibrat dels arbres i una producció regular. 
La jornada, organitzada pel Departament de formació agrària de l'Institut de Castellar tindrà lloc a l'Edifici del mirador i al camp d'oliveres que gestiona l'Escola a l'airesol C de la mateixa població. 
 
Inscripcions a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
 

Jornada tècnica d'agricultura regenerativa i biofertilitzants

  • Vist: 903

Us convidem a participar en la jornada tècnica sobre Experiències en agricultura regenerativa i biofertilitzants que tindrà lloc el proper dimarts 4 de desembre de 2018 a la Nau, centre de formació professional agrària de Castellar del Vallès.  

Amb aquesta jornada pretenem donar a conèixer diverses experiències productives, on l'objectiu principal en quant a la fertilització ha esdevingut recuperar la fertilitat dels sòls. I aprendre com fer una reproducció de microorganismes, un primer pas per a elaborar biofertilitzants.

Us hi esperem!

Departament Agrària

Institut de Castellar