Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram           Twitter

Porta un investigador a l’aula

  • Vist: 595

El dimecres 11 de desembre de 2019, els alumnes de 1r de Batxillerat que cursen les modalitats científica i tecnològica van assistir a una xerrada a càrrec de Mariona Coll, investigadora del grup de materials superconductors i nanoestructures a gran escala (SUMAN) de l’ICAMAB (Institut de Ciències de Materials de Barcelona).Aquesta xerrada, inclosa dins el programa  ‘Porta un investigador a l’aula’ té com a objectiu apropar la recerca i la tasca dels investigadors a l’alumnat, així com promoure el seu interès per la investigació científica.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.

Taller d'art

  • Vist: 572

El dijous 28 de novembre i el dijous 12 de desembre els alumnes de 1r de batxillerat artístic han realitzat un taller d'art.

Es tracta d'un monogràfic d'imatge performativa que té l'objectiu de fomentar la diversitat estètica a través de l'experimentació amb la imatge personal de forma lúdica, única i divertida.

A partir de l'estilisme, el taller proposa donar la volta a l'estètica quotidiana de cada participant.

L'objectiu del taller ha estat ajudar els joves a trencar patrons estètics i prejudicis amb la imatge pròpia, així com compartir l'experiència i transformació viscuda.

Gràcies Fafá Franco, ens ha encantat.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.

Batxillerat Artístic al CaixaForum Barcelona

  • Vist: 624

L'alumnat de Batxillerat Artístic ha fet una visita al CaixaForum Barcelona en què, mitjançant l'exposició En caiguda lliure, han reflexionat sobre les diferents formes que ens presenta l'art contemporani per llegir i interactuar amb el món.

D'altra banda, el recorregut immersiu que proposa al visitant Òpera. Passió, poder i política els ha permès endinsar-se en diferents fragments d'òperes i copsar com l'emoció i la música acompanyen la trajectòria històrica i social de ciutats com Venècia, Londres, Viena, Milan, Paris, Dresde, Barcelona i Leningrado.

Finalment, s'ha tancat la visita cultural analitzant l'enclavament urbanístic de l'edifici CaixaForum, redescobrint la figura de Puig i Cadafalch a través de l'arquitectura modernista de la fàbrica C. Casaramona.

 Per veure algunes fotos cliqueu aquí.
 
 

Fundació Miró

  • Vist: 606

El dijous 21 de novembre de 2019 l'alumnat de 1r de Batxillerat Artístic ha visitat el Centre d'Estudis d'Art Contemporàni (Fundació Miró) per conèixer la trajectòria artística de l'artista català i aprofondir en el context històric i social en què desenvolupà la seva obra.

També han pogut conèixer el vincle entre Joan Miró i Josep Lluís Sert, l'arquitecte que va dissenyar l'edifici, i entendre com la col·laboració mútua entre ambdós va permetre trobar solucions funcionals i estilístiques innovadores per a la construcció de l'emblemàtic CEAC.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.