Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

Projecte Graffiti Art Team

  • Vist: 822

Zurik&AlumnatBatxiArts


En el marc de la Festa de les Cultures que se celebra a l’institut, la dissenyadora i grafitera Zurik ha realitzat una intervenció al vestíbul del centre.

Paral·lelament, sobre una de les parets del pati, també ha dut a terme unes pràctiques de grafiti amb l'alumnat del batxillerat artístic i de l'optativa de Visual i Plàstica de 4t d'ESO.

Per l'alumnat que ha participat en aquesta activitat,  ha estat tota una experiència que els ha permès conèixer de prop aquest llenguatge artístic de la mà de l’artista, generar projectes, provar la tècnica i treballar de manera col·laborativa.

Per veure algunes imatges cliqueu aquí.

Festa de les cultures 2022

  • Vist: 1290

Després de dos anys de pandèmia hem pogut recuperar la festa més emblemàtica del nostre centre: la Festa de les Cultures.

L'hem fet el divendres 6 de maig de 2022.

Diferents activitats han omplert el matí festiu... curses de diferents nivells als voltants del barri, tallers atractius per l'alumnat, lliurament de medalles als guanyadors de les categories participants, sorteig de grans premis pels cinquanta primers classificats i de premis menors (però no menys atractius) entre tots els participants a la cursa... i tot amanit per una botifarrada popular.

Per veure els millors moments de la festa cliqueu aquí.

IL·LUSTRACIÓ BOTÀNICA

  • Vist: 1167

El Projecte Flora de l’Institut de Castellar ha plantejat un apropament a l'art i la natura. Per una banda ha possibilitat conèixer algunes de les plantes de l'entorn natural de Castellar i per una altra ha fet una aproximació a la il·lustració científica i botànica, tenint com a referència el treball d'una il·lustradora de referència com és Blanca Martí.

Aquest projecte ha implicat l’alumnat d'ESO i del Batxillerat d'Arts i s’ha plantejat des de les matèries de Visual i Plàstica i Dibuix Artístic. El seu itinerari ha transcorregut per conèixer la feina i tasques d’aquesta il·lustradora de la naturalesa, així com la seva implicació en qüestions de la defensa mediambiental. Ha inclòs l’observació i identificació de plantes amb l’ajuda d’una App (Plantnet) i l'anàlisi d' il·lustracions amb la intenció  d'identificar els recursos més comuns en la producció gràfica d’il·lustració científica. S'ha treballat força l'observació atenta de les espècies per poder arribar a la creació de representacions graficoplàstiques de qualitat.

Com a tècniques s'han fet servir llapis de colors, aquarel·les i antotipia (fotografia sostenible). Per tancar el projecte s’ha volgut exposar els resultats d'aquesta experiència en un dels espais municipals del poble de Castellar del Vallès.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.

 

Paneres 2021

  • Vist: 647

L'alumnat de 4t d'ESO ha repartit les paneres.
Moltes gràcies a tothom per la col·laboració!
Aquí teniu els guanyadors:

Més articles...
Mediadors curs 2021/22