Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

Dia de l'orgull LGBTIQ+

  • Vist: 719

"El dia 27 de juny, els alumnes del Batxillerat Artístic, amb la col·laboració d'altres joves, vam participar en el taller “Pintem la vidriera de la Fàbrica amb motiu del dia de l’orgull LGBTIQ+”,  organitzat per aquest espai d'equipament juvenil de Castellar del Vallès. La idea era reivindicar aquest dia tan important a través d’una proposta comuna que pogués englobar a tota la comunitat.  Amb aquesta finalitat el grup es va trobar. Vam parlar de les nostres idees i del que volíem reflectir en l'espai. Vam posar fil a l'agulla fent uns primers esbossos:  diferents parelles i persones mostrant sense por les seves orientacions sexuals i identitats de gènere. Al fons d'elles apareixen les fulles d’un còmic molt popular en l'actualitat per la seva magnífica representació del col·lectiu  LGBTIQ+, Heartstopper.

Aquest projecte ens ha estat de molta ajuda a l'alumnat del Batxillerat Artístic, perquè és una manera de posar en pràctica les aptituds treballades a classe, però en una dimensió més gran. També ens ha servit per saber com desenvolupar un projecte col·laboratiu d’aquestes dimensions pas a pas i, sobretot, a gaudir de la fantàstica experiència."

Alba Rodríguez (Alumna del Batx. Artístic)

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.

Comiat Batxillerat 2022

  • Vist: 626

El divendres 20 de maig de 2022 l'alumnat i professorat de 2n Batxillerat van fer el comiat del nostre centre.

Si voleu veure algunes de les fotos podeu clicar aquí.

SORTIDA I TALLER AL MUSEU DEL CINEMA DE GIRONA

  • Vist: 636

El divendres 28 de gener de 2022 els alumnes de segon de batxillerat artístic van visitar el Museu del Cinema de Girona.

A través de les diferents sales van poder veure com l’objectiu d’aconseguir imatges en moviment ha estat un desig tan remot com el d’explicar històries. Un viatge animat des de les ombres xineses, les plaques de llanterna màgica, les joguines òptiques fins arribar a la projecció amb el cinema Nic.

Al taller van experimentar el fet de donar moviment a una imatge fixa i van fer la seva pròpia animació amb la tècnica de l’stop motion.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.

CERTAMEN ATENEA 2022

  • Vist: 515

El dijous 31 de març de 2022 a l’Auditori del Mirador es va celebrar l’acte de reconeixement als millors Treballs de Recerca de batxillerat dels alumnes dels instituts de Castellar del Vallès. Per part del nostre centre, els guardonats foren els autors i autores dels treballs «Les begudes energètiques ens donen ales?» i «la Revolució de les tecles».
Realitzat per l’Aina Cardona, la Mireia Casco, l’Àlex Marcocci i l’Andrea Val, «Les begudes energètiques ens donen ales?» abordava, a partir de l’anàlisi químic, el tema de les begudes estimulants i les seves conseqüències a nivell de salut.

Per la seva banda, a «La revolució de les tecles», el Jan Canudas, El David del Rio, el Pol Girbau i l’Alba Turull van presentar-nos el seu projecte de disseny i construcció d’un teclat d’aprenentatge musical mitjançant una aplicació del mòbil.

Felicitats a tots i totes !!

 

Sortida MNAC

  • Vist: 528

El dijous 13 de gener de 2022 l’alumnat de Fonaments de les Arts i Història de l’Art de Batxillerat han visitat el MNAC (Museu Nacional d’art de Catalunya). En concret han fet una visita a l’Itinerari de Selectivitat d’Art Medieval i també han gaudit de l’activitat Dones havíeu de ser.

A través de les col·leccions permanents de romànic, gòtic i d’art contemporani (segles XIX i XX) els estudiants han pogut conèixer i aprofundir en algunes de les obres que s’estan estudiant aquest curs. 

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.