Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

Porta un investigador a l’aula

  • Vist: 775

El dimecres 15 de desembre de 2021, els alumnes de 1r de Batxillerat A i B van assistir a una xerrada a càrrec de Anna Crespi, investigadora del laboratori de Difracció de Raigs –X de l’ICAMAB (Institut de Ciències de Materials de Barcelona). Aquesta xerrada, inclosa dins el programa ‘Porta un investigador a l’aula’, té com a objectiu apropar la recerca i la tasca dels investigadors a l’alumnat, així com promoure el seu interès per la investigació científica.

Sortida Tarraco Romana

  • Vist: 757

Els alumnes de Llatí de BAT2D van fer, el dijous 16 de desembre de 2021, un viatge a la Tarragona de temps dels antics romans, recorrent 300 anys d'evolució de la ciutat, des dels seus orígens ibers fins la seva expansió durant la República i l'Imperi romà, visitant el fòrum, el circ, la torre del Pretori i l'amfiteatre de la que fou, durant molt temps, la principal ciutat d'Hispània, la Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco.

TALLER DE RETRAT A L'ESCOLA D'ART I DISSENY ILLA

  • Vist: 691

Divendres 12 de novembre l’alumnat de 2n curs de Batxillerat Artístic va anar a visitar l’Escola Illa, Escola d’Art i Disseny de Sabadell.  Allà van realitzar una activitat de retrat al plató, on calia expressar determinades sensacions o estats d’ànim a partir d’una caracterització i estilisme que havien de portar preparats. Cada alumne/a va actuar com a model i com a fotògraf.

Al plató de l’Illa i amb diferents esquemes d’il·luminació utilitzant els focus de flaix, calia fer-les més creïbles. Amb la llum com a recurs expressiu es buscava aportar caràcter a cada retrat. Van ser unes hores força intenses de feina, alhora que molt enriquidores i divertides.

Gràcies a l’Alba Rodríguez, de 2n curs de Gràfica Publicitària, per la seva gran ajuda a plató i a la professora de fotografia Dolors Gimeno que va conduir l’activitat.

Si voleu veure algunes fotos...

Monòlegs científics

  • Vist: 712

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, el divendres 26 de novembre de 2021, tots els alumnes de primer i segon de batxillerat van assistir a l'espectacle de Monòlegs Científics, a càrrec de la companyia Big Van Ciència.

Microscopi electrònic

  • Vist: 478

El dimecres 10 de novembre de 2021, els alumnes de 2n de Batxillerat de la modalitat científica, hem realitzat una visita al servei de microscòpia de la UAB.

En aquesta activitat, hem tingut l'oportunitat d'utilitzar dos tipus de microscopis electrònics per a observar mostres de teixit nerviós, pol·len, insectes...

Aquesta i moltes altres coses les hem pogut descobrir gràcies al microscopi electrònic.

Més articles...
Georuta 2021