UN GRAN VIATGE
- Detalls
- Publicat el 14 Juny 2022
- Vist: 493
Ens agrada experimentar i encara més si és de la mà de la Marta Garcia Cardellach. Amb ella els alumnes de 1r de batxillerat artístic han fet un projecte fotogràfic. L’objectiu ha estat treballar una tècnica fotogràfica analògica relacionada amb les seves idees i inquietuds. El resultat final ha sigut la construcció d’una imatge.
Durant la pràctica, els alumnes han pogut veure i experimentar tot el procés de creació d’una cianotípia: des de la preparació dels productes químics, la tria del paper adequat, la manera d’estendre l’emulsió sobre el paper i d’exposar la imatge a la llum...
El procés de la cianotipia pren com a base la sensibilitat a la llum de les sals de ferro. Aquestes aporten a les imatges una coloració blavosa. El procés va ser desenvolupat pel químic i fotògraf John Herschel cap al 1839-42, i va adquirir popularitat com un procés simple i econòmic per crear còpies de gran format de plànols d'enginyeria.
La imatge que veieu és el resultat d’un viatge. Els alumnes han concebut aquesta experiència com una metàfora d’un viatge que ha esdevingut una porta oberta a la creativitat generant nous conceptes, noves idees i noves solucions.
Per veure imatges que mostren la creació podeu clicar aquí.
ALUMNES DE L’INSTITUT DE CASTELLAR GUANYEN ELS DOS PRIMERS PREMIS ALS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT DEL CENTRE D’ESTUDIS DE CASTELLAR 2022
- Detalls
- Publicat el 08 Juny 2022
- Vist: 653
Enguany s’ha celebrat la primera edició dels premis als Treballs de Recerca de batxillerat organitzada pel Centre d’Estudis de Castellar sobre temes relacionats amb el municipi de Castellar del Vallès.
En el lliurament dels premis, realitzat el divendres 3 de juny de 2022 a la seu de l’entitat, els dos treballs guanyadors van resultar ser obra d’alumnes del nostre centre. En primer lloc, foren guardonats les alumnes Laia Macià, Natàlia Pérez, Etna Santandreu i Carla Toledo pel treball «La invisibilitzada veu del poble» sobre el moviment maqui dels anys quaranta i cinquanta al municipi castellarenc. La segona posició fou per Alejandro Andújar, Alejandro Gonzalez i Wesley Gordon pel treball «Influències la família Tolrà en el creixement urbà i demogràfic de Castellar del Vallès» que aprofundeix en la petjada que aquesta família va deixar al poble.
Ambdós treballs foren guardonats amb 500 € cadascun, diploma i futura publicació.
Aquest reconeixement és fruit de l’aposta de l’Institut de Castellar per potenciar els treballs de recerca centrats en temes locals. Una bona manera d’apropar els alumnes al coneixement de l’entorn i la història del municipi i, de passada, valorar tal com es mereix el seu ric patrimoni.
Felicitats als alumnes i als respectius tutors dels treballs, la Sílvia Fernández i el Domènec Creus!
Per veure alguna foto cliqueu aquí.
Festa de les cultures 2022
- Detalls
- Publicat el 12 Mai 2022
- Vist: 882
Després de dos anys de pandèmia hem pogut recuperar la festa més emblemàtica del nostre centre: la Festa de les Cultures.
L'hem fet el divendres 6 de maig de 2022.
Diferents activitats han omplert el matí festiu... curses de diferents nivells als voltants del barri, tallers atractius per l'alumnat, lliurament de medalles als guanyadors de les categories participants, sorteig de grans premis pels cinquanta primers classificats i de premis menors (però no menys atractius) entre tots els participants a la cursa... i tot amanit per una botifarrada popular.
Per veure els millors moments de la festa cliqueu aquí.
Projecte Graffiti Art Team
- Detalls
- Publicat el 31 Mai 2022
- Vist: 505
Zurik&AlumnatBatxiArts
En el marc de la Festa de les Cultures que se celebra a l’institut, la dissenyadora i grafitera Zurik ha realitzat una intervenció al vestíbul del centre.
Paral·lelament, sobre una de les parets del pati, també ha dut a terme unes pràctiques de grafiti amb l'alumnat del batxillerat artístic i de l'optativa de Visual i Plàstica de 4t d'ESO.
Per l'alumnat que ha participat en aquesta activitat, ha estat tota una experiència que els ha permès conèixer de prop aquest llenguatge artístic de la mà de l’artista, generar projectes, provar la tècnica i treballar de manera col·laborativa.
Per veure algunes imatges cliqueu aquí.
IL·LUSTRACIÓ BOTÀNICA
- Detalls
- Publicat el 03 Mai 2022
- Vist: 705
El Projecte Flora de l’Institut de Castellar ha plantejat un apropament a l'art i la natura. Per una banda ha possibilitat conèixer algunes de les plantes de l'entorn natural de Castellar i per una altra ha fet una aproximació a la il·lustració científica i botànica, tenint com a referència el treball d'una il·lustradora de referència com és Blanca Martí.
Aquest projecte ha implicat l’alumnat d'ESO i del Batxillerat d'Arts i s’ha plantejat des de les matèries de Visual i Plàstica i Dibuix Artístic. El seu itinerari ha transcorregut per conèixer la feina i tasques d’aquesta il·lustradora de la naturalesa, així com la seva implicació en qüestions de la defensa mediambiental. Ha inclòs l’observació i identificació de plantes amb l’ajuda d’una App (Plantnet) i l'anàlisi d' il·lustracions amb la intenció d'identificar els recursos més comuns en la producció gràfica d’il·lustració científica. S'ha treballat força l'observació atenta de les espècies per poder arribar a la creació de representacions graficoplàstiques de qualitat.
Com a tècniques s'han fet servir llapis de colors, aquarel·les i antotipia (fotografia sostenible). Per tancar el projecte s’ha volgut exposar els resultats d'aquesta experiència en un dels espais municipals del poble de Castellar del Vallès.
Per veure algunes fotos cliqueu aquí.
AGENDA INS CASTELLAR
Sense events |